За това остават въпросите: - Герои ли са днешните трудещите се? -

...
За това остават въпросите: - Герои ли са днешните трудещите се? -
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Битката за качеството на живота продължава

За това остават въпросите: 
- Герои ли са днешните трудещите се? 
- Осигурени ли са в цялостна степен трудовите и синдикалните им права? 
- Достойни ли са изискванията на труд и приходите на служащите, качеството на претовареност в България? - Какви са провокациите пред труда? 
 
Светът през днешния ден е доста по-различен, в сравнение с е бил през 1886 година, когато на 1 май в Чикаго, профсъюзите организират огромна национална стачка, в която вземат присъединяване над 300 000 служащи от цялата страна, с искане за въвеждане на формален 8-часов работен ден.
Светът през днешния ден е доста по-различен, в сравнение с е бил и през 1939 година, когато 1 май е разгласен за празник в България.
Въпреки, че към този момент сме в ХХI век и светът е друг - провокациите пред труда са доста. Реализираните политики в България, в европейски и международен проект, които радикално трансформираха характера и изискванията на труда, извоюваха огромни обществени придобивки за трудовите хора. Все още обаче, се намираме в развой на промяна на труда. За страдание тя е съпроводена с увеличаваща се беднотия и неравноправие.  
Въпросите за труда, трудовата претовареност, безработицата, са > основни и за нашето време. > Българска социалистическа партия е лява партия и носи отговорността за вярата и битката за правдивост. Това значи да осигуряваме отбрана на хората на труда, на бедните и изоставените, на служащите и чиновниците, както и да работим за образуването на необятна междинна класа и за напредъка на всички.
Едва ли има друга партия в чийто правилник да е записано: " Всеки член на Българска социалистическа партия е свободен да членува в профсъюз по персонално желание. Социалистите, които членуват в синдикати, се включват интензивно в техните начинания и дейности в отбрана на законни и обективни обществени и стопански ползи на хората на трудаЕ "
Българската социалистическа партия ясно е декларирала и на процедура е посочила, че е партия на труда и на трудовите хора, на всички основатели на материални и духовни богатства. Няма друга партия с толкоз исторически опит и принос за възстановяване на изискванията на труд и за отбрана на ползите на трудовия човек у нас.
Ще обърна внимание на няколко момента в Програмата на Българската социалистическа партия, която е синтез на вижданията на Българска социалистическа партия за актуалната българска страна и за рационализация на икономическо ни развиване през ХХI век, които директно са свързани със актуалните провокации пред хората на труда.
Новите технологии революционно усилват потенциала на продуктивността, само че слагат обществото пред избор: дали да се създава повече от всички трудоспособни хора при понижено работно време или едно малцинство ще създава и ще използва все по-интензивно, а огромни обществени групи ще са обречени на безработица и изтласквани в периферията. 
В тези условия Българска социалистическа партия се афишира за: " РАБОТА ЗА ВСИЧКИ! " и опция за всеки с труда си да печели уважението на другите и да обезпечи своята автономия и разцвет.
Вече работим за радикална икономическа промяна на търпима и обективна обществена цена, за структурна и цифрова рационализация на българската стопанска система. И всичко това с цел да се обезпечи първокласен прогрес в развиването и конкурентоспособността на българското произвеждане, с цел да се усъвършенстват характерът на труда и да се подсигурява заслужен животът на хората.
Българска социалистическа партия се опълчва на напъните на крайнодесните и неолиберални политически сили у нас да върнат България в интервала на дивия капитализъм. Ще продължаваме да даваме > отпор на ограбването на труда  > на хората, на безогледната далавера и растящата корупция, на бързото замогване на малко на брой за сметка на всеобщото обедняване на болшинството, на унищожаването на обществените придобивки, на разграбването на основаното публично благосъстояние.
Чрез законодателни и други начинания, в ръководство и в съпротива, ще продължим да работим за доближаване към средноевропейските критерии за заслужен живот, за прекосяване към новото качество на живота. Трябва да реализираме освен високо витално ниво за всички жители, а и естетика в живота на индивида, естетика в икономическото, техническото, културното и екологическото му съществуване.
Един от резултатите на отворената българската стопанска система е равнене на цените с интернационалните. Това постанова надлежно повишение на заплатите, съобразено с продуктивността на труда, с покупателната мощ на лв. и с икономическите благоприятни условия на стопанските организации и страната.
Българската социалистическа партия ще работи за такова съответствие сред цените и заплатите, пенсиите, обществените заплащания, стипендиите и всичко останало, което да защищава от срив на приходите на популацията. Това постанова да се ползват механизми за индексиране на заплатите, пенсиите и помощите с % на инфлацията.> /Със съкращения/>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР